Det franske landkøkken
06
okt

Hvilken køkkenstil drømmer du om?

Køkkenet er i tæt konkurrence med stuen om at være hjertet af ethvert hjem. Derfor er valget af køkkenstil et vigtigt valg. Dette valg handler nemlig om hvilken stemning, du gerne vil fremhæve i køkkenet. Drømmer du om en hyggelig og måske endda romantisk landkøkkenstemning? Skal køkkenet emme af ro og overskud med en fin minimalistisk indretning? Afspejles din personlighed i højere grad med et køkken, der har lidt kant, som f.eks. et råt og industrielt køkken? Eller vil du gå den moderne og stilrene vej med et nordisk design?

Et svært, men vigtigt valg, som vi håber, vi kan hjælpe dig med. Hos Klassiq har vi i mange år designet køkkener med mange forskellige indretningsstile. For at pege dig i den rigtige retning, kan disse inddeles i 4 forskellige køkkenstile, som vi her vil introducere dig for.

 

Skandinavisk / Nordisk køkkenstil

De nordisk køkkenstil er inspireret af designtraditionerne bag nordisk design. Stilen er derfor kendetegnet ved brugen af naturlige materialer, et stilrent design, et holdbart udtryk og en harmonisk indretning, hvor der er en fin balance mellem æstetik og funktionalitet. Formålet er at skabe følelsen af at være lidt tættere på naturen.

Træ er den største inspirationskilde til den skandinaviske køkkenstil. Uanset om træet lakeres med en flot farve eller beholder sin naturlige farve, så emmer træ af varme og hygge. Det skaber en indbydende stemning i køkkenet, da det opbløder det ellers kantede design, som køkkener ofte har. Til denne køkkenstil vælger man nogle gange, at fremhæve træets naturlige åretegninger, så køkkenet bliver smukt og levende. Her vil støv og snavs desuden blive godt camoufleret.

Til denne stil vælger mange en tone-in-tone stil, hvor både låger og greb har samme farvenuancer. For at give køkkenet lidt kant, kan man vælge mørke greb på lyse låger, som f.eks. greb i stål, jern eller læder. Desuden kan lamper og andre køkkenting og bruges til at skabe kant. Denne køkkenstil er også meget flot med et solidt marmor køkkenbord.

Den nordiske køkkenstil

New York køkkenstil – det industrielle køkken

En New York køkkenstil er inspireret af The Big Apple. Den sprudlende storby med skyhøje metalliske bygninger, foodtrucks på hvert et gadehjørne og madindustriens lange rækker af metalreoler og rå betongulve. Stilen stammer oprindeligt fra New Yorks ungdomskultur i 1960’erne, hvor indretningen især have fokus på funktionalitet, gennemsigtighed og den rå indretningsstil. Alt i køkkenet skal være nemt tilgængeligt.

For at få den industrielle køkkenstil, eller New York stilen, bør man kombinere materialer som beton, glas, metal og træ. Mange vælger mørke farver til denne stil for at skabe et dramatisk og maskulint udtryk. Greb i stål eller jern fremhæver stilen rigtig fint.

Dette er en stil, hvor man har rig mulighed for at lege med skæve detaljer. Brug f.eks. stærke farver til at skabe kontraster eller hæng en række metalliske køkkenredskaber fra kroge, langs en væg. Flotte industrielle lamper vil også gøre meget for at fuldende denne stil. Desuden vil prikken over i’et i New York køkkenstilen være en smart trolley, f.eks. til alle krydderierne.

New York køkkenstilen

Fransk køkkenstil – det romantiske landkøkken

Det franske køkken, det klassiske landkøkken, den romantiske køkkenstil, det moderne landkøkken – kært barn har mange navne. Fælles for dem alle er dog, at dette er en stil, der emmer af hygge, varme og charme. Inspirationen til denne stil kommer nemlig fra nostalgiske minder om bedstemors gamle landkøkken. Det centrale element i køkkenet er næsten altid en køkkenø, hvor hele familien kan samles.

Valget af materialer i det franske landkøkken signalerer ofte kvalitet og holdbarhed. Man vælger robuste bordplader, som en bordplade i massivt træ eller poleret granit. Derudover designes denne type køkkener ofte med vitrineskabe, traditionelle messing- eller stålgrem og farvede vægfliser. Stilen fuldendes desuden ved at flotte, antikke køkkenting, som gamle kagedåser, smukt keramik eller andre arvestykker.

Den franske køkkenstil males ofte i lyse og varme farver, som hvid, beige, elfenben eller cremefarvet. Dette skaber et let og roligt udtryk. Pastelfarver kan også bruges, da dette også vil fremhæve en hyggelig stemning.

Det franske landkøkken

Minimalistisk køkkenstil

Denne stil minder meget om den nordiske køkkenstil. En minimalistisk køkkenstil har dog mindre fokus på hygge og mere fokus på enkelthed. Dette er køkkenstilen til dig, der drømmer om et køkken, der skaber ro.

Less is more er det grundlæggende princip bag minimalismen. Derfor er minimalistiske køkkener ofte grebløse med soft-push køkkenlåger, der åbner ved et let skub. De blanke og glatte overflader bidrager til at skabe et roligt udtryk. Et køkkendesign uden forstyrrelser. Roen opnås desuden bedst, ved at sikre sig, at alt kan sættes væk i skabe, så alle overflader er ryddede. Desuden fungerer dette køkken bedst med neutrale tone-in-tone farver.

Den minimalistiske køkkenstil

Få et snedkerkøkken

Vi håber, at ovenstående har givet dig en idé om hvilken køkkenstil, der tiltaler dig mest. Vi vil dog også meget gerne hjælpe dig med valget. Hos Klassiq elsker vi nemlig at designe køkkener, der passer perfekt ind i boligens øvrige stil og udtryk. Dette gør, at køkkenet ser ud som om, at det altid har været en del af boligen. Vil du gerne høre mere, så er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. tlf. 40 40 60 25.

Kontakt os