Tidløst snedkerkøkken i Rørvig
16
apr

Fransk landkøkken vs. det nordiske køkken

Fransk charme og autenticitet eller nordisk minimalisme og elegance? Måske en blanding? I dette blogindlæg kan du blive meget klogere på køkken indretning samt, hvordan det franske landkøkken skiller sig ud fra det nordiske køkken.

Snedkerkøkken med skabe og hylder

Går du med køkken-drømme? Det håber jeg, du gør, for ellers ville du nok heller ikke læse med her. Ikke desto mindre kan du i hvert fald blive inspireret, når det på et tidspunkt bliver aktuelt. Her hos Klassiq ved vi, at folk har forskellige præferencer, når det kommer til valg af køkkener. Med udgangspunkt i det franske landkøkken og det nordiske køkken så er der en verden til forskel. Siger man fransk landkøkken, siger man også hygge, autenticitet og rustikke materialer. Det nordiske køkken er lidt den diametrale modsætning til det franske landkøkken, da man her i større grad har fokus på minimalisme, glatte, ubrudte overflader og neutrale farver.

Snedkerkøkken i Rørvig

Dette kendetegner det franske landkøkken

Som allerede nævnt så er det franske landkøkken kendetegnet ved dens charmerende, rustikke og hyggelige autenticitet. Derudover har det det franske landkøkken typisk smukke vitrineskabe og romantiske rammeudfræsninger, som alt sammen er med til at give en charmerende og uformel atmosfære. Der er samtidig plads til hele familien og gæster – og så har man rig mulighed for at udfolde sine gastronomiske kogekunst med den ekstra bordplads, som også karakteriserer det franske landkøkken.

Man ser næsten også altid fyldningslåger i de franske landkøkkener, og generelt er der ikke sparet på detaljerne. Derfor ved man også, at der er tale om kvalitet og materialer, som er ekstra modstandsdygtige over for slid ved madlavning. Rent farvemæssigt er det oftere de lidt mørkere træsorter og nuancer der bliver anvendt, men dette ses også i moderne, nordiske køkkener.

Snedkerkøkken Landkøkken

Dette kendetegner det moderne, nordiske køkken

Det moderne køkken er kendetegnet ved at være simpelt og minimalistisk med få detaljer. Dog er det præget af en masse funktionelle – og endda teknologiske – finesser, som gør det moderne, nordiske køkken personligt og brugervenligt. Bordpladen er udslagsgivende i det moderne køkken, og det kan være alt fra de dyre marmor- og granitbordplader til træbordplader samt kompositbordplader. Farverne i det moderne køkken er først og fremmest lyse, men pastelfarver, koksgrå og mørke farver vinder mere og mere frem. I mange moderne køkkener er overskabene erstattet med hylder, så man samtidig kan vise sin keramik og eventuelle megamussel frem.

Det er efterhånden mere end 20 år siden, at man brugte betegnelsen “samtalekøkken”. Men denne betegnelse danner stadig præcedens for, hvordan et moderne køkken skal tage sig ud. Det er nogenlunde de samme grundprincipper som går igen, når man snakker om moderne køkkener, mens teknologien har taget et stort, positivt spring.

Hos Klassiq tilbyder vi specialdesignede interiør- og køkkenløsninger – og vi tilbyder både snedkerkøkkener i fransk landstil såvel som mere moderne køkkener. Vi er med i alle faser: Lige fra idé og koncept til design, produktion, klargøring og endelig montering. Udfyld kontaktformularen og kom forbi vores showroom – vores snedkerværksted har åbent.

Kontakt os