Inbygget skab med skunskabsskuffer
10
jun

Indretning af soveværelse med skråvægge

Et soveværelse med skråvægge kan være en udfordring at indrette. Men det behøver det slet ikke at være. I dette blogindlæg kan du få inspiration til indretningen af soveværelser med skråvægge.

Hos Klassiq har vi hjulpet mange med at forvandle deres skråvægge fra en ulempe til en fordel, bl.a. ved at lave smukke indbyggede reoler og gulv-til-loft garderobeskabe. Disse erfaringer vil vi gerne dele. Derfor kan du i dette blogindlæg få inspiration til indretningen af soveværelser med skråvægge.

Sunkskabsskuffer

Gør soveværelsets skråvægge til en fordel

Nogle mener, skråvægge er upraktiske. Andre mener, de tilføjer charme og hygge. Men uanset om du er tilhænger eller modstander af skråvægge, så giver de faktisk mulighed for en anderledes, hyggelig og måske endda funktionel indretning.

I et soveværelse med skråvægge skal seng, klædeskabe og andre praktiske ting gerne gå op i en højere enhed. Her hos Klassiq ved vi, at soveværelser med skråvægge kan indrettes hyggelige og funktionelle. De skæve vinkler behøver slet ikke at være din fjende. Der en masse simple indretningstips, som du kan følge for at opnå en hyggelig indretning, uanset hvad dit budget er. Derfor får du her 7 tips til indretning af et soveværelse med skråvægge.

 

#1 Gør soveværelset lyst

Både i små soveværelser og i soveværelser med skråvægge, kan man åbne lokalet ved at vælge lyse farver. Hvide vægge og lyse møbler vil få lokalet til at virke større end det egentlig er. På den måde undgår du, at de skrå vægge får lokalet til at føles klaustrofobisk. Særligt lyse og varme farver vil få soveværelset til at fremstå indbydende og hyggeligt.

Soveværelse med snedkerseng og

#2 Less is more

Som man siger på engelsk, less is more. Dette princip er bestemt en fordel, at følge, når man skal indrette et soveværelse med skråvægge. Få møbler kan få selv de mindste lokaler til at se større ud. Hvis budgettet rækker til det, så vil indbyggede møbler også få det til at se ud som om, at der ikke er særlig mange møbler i værelset. Møbler til soveværelset kan specialbygges, så de tilpasses 100% efter de skrå vægge. Således undgår du både spildplads, ligesom du får en smart, harmonisk opbevaringsløsning. Skabe i graduerede højder kan også være en god løsning, da disse tilpasser sig de skrå vægges hældning.

Indbygget skab med skib figur oven på

#3 Brug bare madrassen

Skråvæggede soveværelser kan også blive meget stemningsfulde, hvis man vælger sengestellet fra, så madrassen ligger direkte på gulvet. Dette kan skabe en huleagtig fornemmelse. En dobbeltseng kan ellers virke meget dominerende og måske endda få lokalet til at skrumpe lidt.

Fordelen ved at beholde både madras og sengestel er dog, at man får glæde af opbevaringspladsen under sengen. Hvis man vælger denne løsning, så kan det fungere godt, at placere sengen med hoveddelen mod en skråvæg. Dette giver et flot overblik over værelset, når man ligger i sengen. Den kan også være flot at male den nederste del af skråvæggen med en anden farve end de andre vægge, så man indrammer sengen.

 

#4 Brug lave møbler

Når man skal indrette et værelse med skråvægge er det ofte bedst, at undgå høje møbler. Det er fint, at have små høje møbler, som en gulvlampe, men alt for mange store møbler kan få lokalet til at se meget småt og rodet ud. I stedet for bør man bruge små møbler, som kommoder.

Moderne soveværelse med skråvæg

#5 Lav store vinduer

Hvis det er muligt og budgettet rækker til det, så vil store vinduer gøre noget virkelig godt for et værelse med skråvægge – særligt, hvis de er på den skrå væg. Ligesom lyse farver, så sikrer store vinduer, at lokalet ikke får en klaustrofobisk følelse. Det kan især være flot, hvis man kan fjerne hele den ene skråvæg og lave det til et kæmpe vindue. Derved får du meget naturligt lys og det vil føles som om, at du kan sove under stjernerne.

Soveværelse med indbygget skunkskab

#6 Indbyggede garderobeskabe til skråvægge

I soveværelser med skråvægge bliver lofthøjden lavere, jo tættere man befinder sig langs væggene. Det kan ofte være en udfordring at finde garderobeskabe, der kan placeres op ad skråvægge. I stedet for at se skråvæggene som en begrænsning, så bør man dog gøre dem til en mulighed. Et indbygget skab efter mål er for manges vedkommende den optimale løsning, da man udnytter pladsen på bedste vis. Garderobeskabe efter mål kan med fordel monteres på skråvægge i soveværelser, såvel som de kan monteres i stuer, børneværelser, badeværelser eller andre steder med skråvægge.

Indbygget garderobeskab i skråvæg

#7 Find kreative løsninger

I et stort soveværelse med skråvægge vælger mange at udnytte de ekstra kvadratmeter. Et populært valg er at kombinere soveværelset med en kontorplads, hvor man med fordel kan placere skrivebordet op ad et ovenlysvindue. På den måde får man det bedste ud af de ekstra kvadratmeter.

Er der loft til kip i soveværelset (dvs. at loftet følger tagets hældning, frem for at være vandret), så gælder det også om at udnytte pladsen oppe i de lidt højere luftlag. Måske er der endda synlige hanebånd, dvs. de flotte bjælker, der ligger på tværs øverst i et tagspær. Hanebånd pynter i soveværelser, og man kan med fordel bruge hanebåndene til at hænge en sansegynge op, hvis det er det, man har lyst til.

Indbygget skab under skråvæg

Få det soveværelse med skråvægge du altid har drømt om

Indbyggede garderobeskabe efter mål kan tilpasses skråvægge i varierende højder og hældninger. Så uanset hældningen på skråvæggen i dit soveværelse kan et indbygget garderobeskab designes og laves, så det fuldstændigt er tilpasset din væg. Her hos Klassiq går vi aldrig på kompromis med kvaliteten af vores håndværk og materialer. Vi sørger for, at dine indbyggede garderobeskabe er med finerede inderskabe, fast forramme, bøjlestænger i træ/metal samt skuffer i massivt håndtappet træ. Af træsorter kan du vælge mellem ask, eg, elm eller wengé. Men har du et helt særligt ønske til træsort, så kan vi stort set altid imødekomme dette ønske. Vi sørger for, at de indbyggede skabe passer til boligens øvrige æstetik og arkitektur, ligesom vi også altid er klar på at inspirere og rådgive, så du udnytter dit soveværelse på den bedste måde.

Kontakt os