Hvidt snedkerkøkken i Klitmøller
13
jul

5 tips til en flot og funktionel indretning af et lille køkken

Indretning af et lille køkken kan sagtens være flot, hyggeligt og funktionelt. Med en velovervejet indretning af dit køkken, kan du både få et køkken med god bordplads, rigelig opbevaringsplads, og et køkken, der fremstår pænt og ryddeligt. Her er 5 tips til indretning af et lille køkken, så du får et smukt og smart køkken, som du vil nyde at lave mad i.

Hvidt snedkerkøkken i Klitmøller

#1 Indret køkkenet efter lokalets form

Benyt pladsen optimalt ved at indrette køkkenet efter lokalets form. Derved undgår du alt for meget spildplads. Et lille køkken indrettes ofte bedst med en enkeltsidet eller tosidet køkkenform. En god køkkenindretning bør også tage højde for, hvordan man bruger køkkenet. De køkkenredskaber, som skal bruges til komfuret eller ovnen, bør stå i nærheden. Ligeledes bør glas, tallerkener og lignende placeres tæt på håndvasken eller opvaskemaskinen – gerne også kaffemaskinen. Dette vil gøre det nemt for dig at bruge dit køkken.

Skræddersyet snedkerkøkken i Rørvig

#2 Skab ro i køkkenet med god opbevaringsplads

God opbevaringsplads er altid vigtigt i et køkken, hvor der både skal være plads til alle køkkenredskaberne og produkter til tilberedning af maden. Et lille køkken kan fremstå roligt og måske endda minimalistisk, ved at opbevare alt i lukkede skabe og skuffer. Hvis du har mulighed for at vælge størrelsen af dine skabe, så prioriter hellere flere smalle skabe end få brede skabe. Dette vil gøre det nemmere for dig at indrette dine køkkenting.

#3 Prioriter bordplads i dit lille køkkenet

I et køkken er det altid vigtigt at prioritere god bordplads – også i et lille køkken. Et lille køkken bør indrettes med mellem 2-3 meters bordplads. For eksempel bør det, hvis det er muligt, være lidt bordplads på begge sider af vasken og kogepladerne. Der skal selvfølgelig også være plads til, at du kan tilberede maden. Et køkken skal nemlig være funktionelt. For at få rigelig bordplads, så bør du undgå store skabe, der reducerer bordpladsen. Indret i stedet for dit køkken med skabe oven over og under bordpladsen. Det er også en god idé, at fjerne alt fra bordet. Hvis du har køkkenudstyr stående, der optager meget bordplads, så overvej om du bruger det meget eller lidt. Nogle at tingene kan nok godt gemmes væk i et skab. Ryttede borde vil også få dit køkken til at se ryddeligt og rent ud.

Er et snedkerkøkken noget for dig?

#4 Vælg lyse farver til et lille køkken

Lyse farver vil få et lille køkken til at se større ud, fordi lyse farver åbner lokalet. Derfor bør du undgå mørke farver, hvis du har et lille køkken. Hvis du vælger en blanding af mange forskellige farver, så vil et lille køkken nok se meget rodet ud. Vælg i stedet ensartede lyse farver.

#5 Få designet det perfekte snedkerkøkken til dit lille køkken

Hos Klassiq kan du få lavet et snedkerkøkken, der passer perfekt til dit lille køkken. Vi skræddersyer køkkener, så du får et køkken med præcis den bord- og opbevaringsplads, som du har brug for. Vi rådgiver dig også om valg af materiale og farver, så du får et flot og funktionelt køkken, der passer ind i husets tid, ånd og indretning. Hvis du vil høre mere om muligheden for at få et snedkerkøkken, så tag et kig på vores Snedkerkøkken side eller udfyld vores kontaktformular– så ringer vi dig op.

Kontakt os