Klassiq INDBYGGET REOL
25
maj

3 tips til indretning af din reol

En reol er lige så meget et æstetisk udtryk, som en mulighed for at opbevare ting. Hvad angår indretning af din reol, så er det dog en fordel, også at tænke på reolen som et udstillingsvindue frem for en opbevaringsløsning. Reoler er ofte et stort møbel og derfor har reolen en betydelig indflydelse på din indretningsstil. Reoler har desuden også ofte meget plads, så man er fristet til at fylde dem med ting, men ved at gøre dette, risikerer du at skabe et kaotisk og rodet udtryk.

Hos KLASSIQ har vi i mere end 12 år skræddersyet reoler, der både giver mere opbevaringsplads på en pæn måde og samtidig giver ejeren de bedste muligheder for at fremvise sin egen personlighed og stil. Udover selve designet af reolen betyder indretningen af reolen også meget for reolens udtryk. Ud fra vores erfaringer har vi her, samlet vores bedste tips til indretning af en reol.

Indbygget reol og radiatorskjuler

Skab luft med nøje udvalgt indhold

En velindrettet reol bør minde mere om et kunstværk end et sted til opmagasinering af ting. Et godt tip til at indrette en reol er derfor at skabe luft mellem hylderne. Vælg gerne nogle ting fra, for at reolen vil se mindre kaotisk ud. Det kan eksempelvis være en god idé kun at fylde nogle hylder med bøger og bruge de resterende hylder til flotte vaser og lignende. Dette vil skabe mere luft og samtidig fremhæve de flotte ting.

Nedenfor ses et af de reoler, som KLASSIQ har designet. Reolen er meget godt indrettet, fordi der er meget luft omkring tingene. Samtidig er det en meget personlig måde at indrette en reol, fordi den indeholder mange forskellige ting, som har hver deres historie.

Stor indbygget reol i Holte

Skab orden og struktur i reolens indhold

Indret en reol godt ved at skabe luft i hylderne, men også ved grundigt at overveje hvor du vil placere tingene. Tænk over hvordan du kan skabe balance mellem tingene, når vælger, hvor de skal være på hylderne. Det gælder blandt andet balancen mellem store og små ting, mellem neutrale og mere iøjnefaldende farver og mellem fyldte hylder og næsten tomme hylder.

Der er nogle simple regler, som du kan følge for at skabe balance og undgå en rodet reol. Sæt de tunge ting på de nederste hylder og lette ting på de øverste hylder, fordi dette vil få lokalet til at virke større. Placér desuden ting med samme farvetoner tæt på hinanden, fordi dette vil gøre det mere roligt at se på reolen. Du kan også skabe mere orden i tingene ved at vælge en reol med skabe på de nederste hylder eller ved at gemme ting væk i pæne æsker.

Her kan du se en godt indrettet reol, som KLASSIQ har skræddersyet til at indramme en dør. Reolen er indrettet med tunge ting, som mørke bøger, på de nederste hylder. Desuden er der kun få ting på de øverste hylder, hvilket skaber luft. Man har også tænkt over farverne, så alle blå bøger er placeret i samme område.

Stue med en indbygget reol af snedkerværkstedet Klassiq

Find en reol, der passer perfekt til dit hjem

For at indrette en reol pænt, skal reolen passe til hjemmet og lokalet, som det står i. En reol kan nemt blive et alt for dominerende og iøjnefaldende møbel i et lokale. For at undgå dette, skal man forsøge at få reolen til at falde ud i ét med huset. Det kan man gøre ved at vælge de Håndlavede og Specialdesignede væg-til-væg reoler og loft-til gulv reoler, som vil se ud som om, at de blev bygget som en del af huset.

Hos KLASSIQ elsker vi at designe skræddersyede reoler, som passer perfekt til et hjem. Desuden designer vi reoler, som på en flot måde udnytter pladsen i hjemmet, f.eks. ved at lave en indbygget reol omkring en dør eller en sofa. Hvis du drømmer om at få designet en reol til dit hjem, så kontakt os gerne på tlf. 40 40 60 25 eller på mail: martin@klassiq.dk. Du kan også læse mere om vores indbyggede reoler her.