Elegant walk-in closet med snedker bænk
12
feb

Lakering af inventar – sådan gør vi

Når vi snakker om håndlakering af møbler hvad enten det er et klassisk køkken, garderobe, en indbygget reol eller radiatorskjulere og vinduesplader, så findes der selvfølgelig rigtig mange forskellige metoder, og der er ikke noget endeligt facit – én metode kan være lige så brugbar og god som en anden. 

Hos KLASSIQ har vi dog rigtig mange års erfaring i generel lakering af vores håndlavede møbler, og derfor vil vi i dette blogindlæg gøre dig lidt klogere på vores fremgangsmåde. En fremgangsmåde som vi, i al beskedenhed, mener, er den bedste.

Elegant walk-in closet med snedker bænk

Lakering af køkkenlåger, møbler og andet inventar

Vi prioriterer den endelige lakering af alle vores snedkermøbler og andet inventar meget højt, da vi ved, hvor meget det betyder for inventarets efterfølgende fremtoning og holdbarhed. Vi plejer at sige, at ca. 30 procent af vores arbejde går med forberedelse til lakering af rammer, hylder, låger og lister. Når vi efterfølgende er 100 procent tilfredse med vores pudse- og slibearbejde på vores snedkerværksted, sender vi emnerne ud af huset og ind til ILSØE industrilakering, hvor de sprøjtegrundes to gange i den nøjagtige farve, som vælges i samarbejde med kunden.

Grunden til, at vi sender inventaret ind til ILSØE industrilakering er fordi, det færdige resultat dels bliver pænere, ligesom det er med til at sikre, at man med tiden ikke vil kunne se ridser og slid på inventaret. Når vi får vores snedkermøbler hjem igen til vores lakeringsværksted, pudser vi dem nøje af, inden vi går i gang med selve håndlakeringen. Her anvender vi en god lakmaling i den valgte farve og glans. I forbindelse med vores lakering anvender vi en anstryger-pensel, ligesom vi gør brug af andre maleteknikker, som sikrer, at overfladen får en pæn, ensartet overflade med lette penselstrøg, som er diskrete og veldefinerede på overfladerne.

Den helt rigtige behandling og et smukts færdigt udtryk

Med hensyn til større møbler, som vores snedkerkøkkener, garderobeskabe og reoler, som skal samles hos kunden, så sørger vi for, at de bliver fuget og spartlet efter montering og efterfølgende lakeret færdig i hånden over flere omgange. Det er en lidt omstændig proces. Men alt i alt er det med til at sikre, at den givne lakering får den helt rigtige behandling, og færdige udtryk, hvilket vores kunder sætter stor pris på. 

Hvis dine håndlakerede overflader senere hen skal op-lakeres eller repareres, så er det selvfølgelig også noget, vi kan være behjælpelige med, hvilket gør vores lakerede snedkermøbler utroligt langtidsholdbare og bæredygtige.

Pastel blåt indbygget garderobeskab til børneværelset i Charlottenlund

Lakering – kan man gøre det selv?

Drømmer du om selv at lakere dine slidte møbler? Det kan vi godt forstå! Med en grundig lakering kan inventar og møbler nemlig få sig en gevaldig genopfriskning – og måske endda et helt nyt look? Det er selvfølgelig helt op til dig, hvordan du gerne vil have dine møbler og andet inventar skal tage sig ud efter en lakering. Men vi tror på, at den ovenstående fremgangsmåde, der bygger på omhyggelig forberedelse og grundingsarbejde inden den endelige håndlakering, hvilket altid udmønter sig i pæne resultater. Det er et stort arbejde hvis man vil have det helt lækre resultat.

Vil du høre mere om vores snedkermøbler? Så tag gerne kontakt:

Kontakt os